Χρήσιμες Συμβουλές

Δώστε λάμψη στα παλιά φωτιστικά σας!

Αλλάξτε εύκολα το παλιό σας φωτιστικό και ανανεώστε το χώρο σας, με λίγα μόνο χρήματα. Ο κατάλληλος φωτισμός επηρεάζει την όψη του κάθε χώρου. Ωστόσο, μπορείτε να τον βελτιώσετε χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία. Θα χρειαστείτε ένα φωτιστικό οροφής τύπου αμπαζούρ, μία εφημερίδα, ένα πινέλο – σφουγγάρι, μία κόλλα για ντεκουπάζ και χρυσόσκονη στο χρώμα της επιλογής σας.

Καλύψτε την επιφάνεια εργασίας σας με την εφημερίδα. Περάστε μια στρώση κόλλας στο 1/3 της εσωτερικής πλευράς του φωτιστικού. Εφαρμόστε την κόλλα κατά μήκος του φωτιστικού φτάνοντας μέχρι και τις άκρες του σκελετού του. Πασπασλίστε με άφθονη χρυσόσκονη την περιοχή που έχετε απλώσει κόλλα. Περιμένετε να στεγνώσει καλά η επιφάνεια και επαναλάβετε τη διαδικασία και για τα υπόλοιπα 2/3 του φωτιστικού. Μόλις τελειώσετε τη διαδικασία το αφήνετε να στεγνώσει για 1 ώρα και περνάτε μια 2η στρώση κόλλας σε όλη την επιφάνεια. Καλύπτετε εκ νέου με χρυσόσκονη.

Το αφήνετε εκ νέου να στεγνώσει για 2 ώρες και το φωτιστικό είναι έτοιμο να κρεμαστεί πίσω στη θέση του! Ανάλογα το χρώμα της χρυσόσκονης που θα επιλέξετε και της λάμπας που θα χρησιμοποιήσετε, θα αλλάξει και ο τρόπος φωτισμού του χώρου σας.