Σαλόνι Χρήσιμες Συμβουλές

Ανανεώστε το χώρο – Αλλάξ’τε διάθεση!

Οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας, μας οδηγούν πολλές φορές να μπαίνουμε στο σπίτι και να χάνουμε την καλή διάθεση. Μια σοφή κίνηση είναι να ξεκινήσουμε από μερικές απλές κινήσεις για να βοηθήσουμε τον εαυτό μας και τη διάθεσή μας. Δείτε παρακάτω 6 απλά tips για να επαναφέρουμε την καλή διάθεση στο χώρο μας.

1. Φως!
Η μέρα πρέπει να ξεκινάει γεμάτη ενέργεια και θετική διάθεση. Ανοίξτε τις κουρτίνες κάθε πρωί με το που ξυπνάτε και βγείτε στο μπαλκόνι για 2 λεπτά. Οι συνέπειες θα είναι πολύ θετικές!

2.Πράσινο!
Είναι αποδεδειγμένο με έρευνες πως τα λουλούδια και οι πρασινάδες δίνουν χρώμα στο σπίτι, καθαρίζουν τον αέρα του χώρου και χαρίζουν ένα αίσθημα ανάπαυλας. Βαλ’ τε ένα φυτό σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού και αμέσως θα δείτε πως θα δώσει χρώμα και άλλη ενέργεια στο χώρο.

3.Υιοθετήστε ένα κατοικίδιο
Εάν υπάρχει μερικός χρόνος στην καθημερινότητά σας, τότε η συντροφιά ενός αγαπημένου ζώου στο σπίτι δίνει άλλη «ψυχή» στον χώρο. Ένα κατοικίδιο φέρνει πολλή αγάπη και χαρίζουν ευχάριστα συναισθήματα. Πριν όμως προσφέρετε σπίτι σε ένα τετράποδο, ή ένα καναρίνι, ένα ψάρι, σκεφθείτε πως είναι ζωντανός οραγνισμός και θέλει πραγματική φροντίδα.

4.Άρωμα!
Ένα αρωματικό κερί, ένα αποσμητικό χώρου σε ευχάριστες μυρωδιές που σας αρέσουν δίνουν αίσθημα ευτυχίας και άνεσης. Θυμηθείτε πως το πρώτο πράγμα που αισθανόμαστε όταν μπαίνουμε σε ένα σπίτι είναι το… άρωμά του! Εάν δεν αγαπάτε τα τεχνητά αρώματα, χρησιμοποιήστε φύλλα ευκάλυπτου και βράστε τα απαλά. Ο ατμός τους θα σας χαρίσει ένα καταπραϋντικό και ευχάριστο άρωμα, σε όλο το σπίτι.

5.Γωνία άνεσης!
Διαμορφώστε έναν χώρο στο σπίτι σας που θα είναι χρήσιμος μόνο για εσάς! Εκεί θα μπορείτε να διαβάσετε το αγαπημένο σας βιλίο, να χαλαρώσετε στο tablet ή το φορητό υπολογιστή. Ο καναπές του σαλονιού δεν ενδείκνυται πάντα καθώς… τον μοιράζονται και άλλοι. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε ένα χώρο στο σπίτι μας, για εμάς, μετά από μια κουραστική μέρα.

6.Χρώμα!
Τα χρώματα σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού επηρεάζουν αφάνταστα το ηθικό και τη διάθεσή μας. Δώστε χρόνο για να προσθέσετε χρώμα στα δωμάτια του σπιτιού είτε προσθέτοντας διακοσμητικά με έντονα χρώματα, είτε βάφοντας έναν από τους τοίχους σε έντονο χρώμα. Δείτε εδώ ποια χρώματα μας κάνουν χαρούμενους!