Σαλόνι Χρήσιμες Συμβουλές

Tips για να κρατήσετε ό,τι χρειάζεστε πραγματικά!

Πολλές φορές νιώθουμε πως ασφυκτιούμε στο ίδιο μας το σπίτι ακόμη και αν αυτό είναι συμμαζεμένο. Αυτό οφείλεται τις περισσότερες φορές στην πληθώρα των αντικειμένων.Το αίσθημα της αγοράς νέων πραγμάτων βρίσκεται στην ανθρώπινη φύση. Μεγαλύτερο σπίτι – περισσότερα αντικείμενα, γεμάτο ψυγείο ακόμη και αν πετιούνται τα μισά. O μοντέρνος άνθρωπος όμως επιζητεί το αίσθημα της αρμονίας και της ευταξίας ειδικά σε αγχώδεις καιρούς. Δείτε παρακάτω τι αντικείμενα μπορείτε να ξεφορτωθείτε από κάθε χώρο του σπιτιού!

Σαλόνι
Στο σαλόνι βρίσκονται πολλά παλιά πράγματα που γεμίζουν τα ράφια μαζεύοντας σκόνη χωρίς να τα χρειάζομαστε πραγματικά.. Τα ντουλάπια των επίπλων του σαλονιού αντιμετωπίζουν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. Μήπως ήρθε η στιγμή για ένα ξεκαθάρισμα;

Τι δεν χρειάζεστε
Αξεσουάρ χωρίς χρηστική αξία
Επιτραπέζια που δεν παίζει κανείς και είναι σε κακή κατάσταση.
Οτιδήποτε σπασμένο ή ραγισμένο.

Κουζίνα
Για μια τακτοποιημένη κουζίνα πρέπει σίγουρα να ξεκινήσετε από τα ντουλάπια που «γίνεται χαμός»! Πολλές φορές στα ψηλά ντουλάπια αποθηκεύουμε πράγματα που τελικά δεν τα χρησιμοποιήσαμε μετά από πολύ καιρό ή τα ξεχάσαμε. Άλλες φορές, κρατάμε εργαλεία κουζίνας στα συρτάρια μας που έχουν χαλάσει και δεν τα χρησιμοποιούσαμε ποτέ.

Τι δεν χρειάζεστε
Τάπερ χωρίς καπάκια
Μεγάλες συσκευές που δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ ή δεν δουλεύουν.
Οτιδήποτε έχει λήξει
Άσχετες κούπες που μαζεύεις όλα αυτά τα χρόνια
Τηγάνια και σκεύη που έχει γρατζουνιστεί ή φύγει η αντικολλητική επίστρωση και δεν είναι πλέον πρακτικά.

Υπνοδωμάτιο
Το βασικό αντικείμενο που χρειάζεται ξεκαθάρισμα σε ένα υπνοδωμάτιο είναι η ντουλάπα. Αφιερώστε ένα σαββατοκύριακο και πετάξτε ό,τι πραγματικά δεν χρειάζεστε ή δεν χρησιμοποιήτε!

Τι δεν χρειάζεστε
Μαξιλάρια πολυκαιρισμένα! Τα μαξιλάρια είναι καλό να τα αλλάζουμε κάθε χρόνο!
Ρούχα και παπούτσια που δεν σου κάνουν ή δεν επιδέχονται επιδιόρθωση.
Δώρα που δεν χρησιμοποιούνται
Σεντόνια ή σκεπάσματα που δεν κάνουν στο κρεβάτι
Λερωμένα σεντόνια ή σκεπάσματα που δεν βγαίνουν οι λεκέδες ή πολύ φθαρμένα από τα χρόνια

Μπάνιο
Για ένα καθαρό και τακτοποιημένο μπάνιο χρειάζεστε απλά να πετάξετε τα ληγμένα προϊόνα και να τακτοποιήσετε τα καλλυντικά σας! Πετάξτε ό,τι έχετε να χρησιμοποιήσετε για περισσότερο από 3 μήνες αλλά και προϊόντα από δώρα που δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ!

Είσοδος
Οι είσοδοι των σπιτιών, έχουν την τάση να μαζεύουν μεγάλη ποσότητα χαρτιών αλλά και αντικειμένων που αφήνουμε εκεί κατά την είσοδο ή την έξοδό μας από το σπίτι.

Τι δεν χρειάζεστε
Άσχετα κλειδιά ή άδεια μπρελόκ.
Παλτό ή μπουφάν, εκτός εποχής, εκτός μόδας, που δεν σου κάνουν ή δεν επιδιορθώνονται.

Smart tip: Εάν δεν μπορείτε να πετάξετε εύκολα κάποια αντικείμενα από το σπίτι, αλλά πιάνουν χώρο, αποθηκεύστε τα σε ένα κουτί! Έτσι θα κερδίσετε χώρο, και θα τα έχετε όλα οργανωμένα!

Δείτε εδώ πως με ένα κουτί μπορείτε να κάνετε τα πάντα!