Χρήσιμες Συμβουλές

Πως θα κρεμάσετε σωστά τις κουρτίνες σας

Οι κουρτίνες είναι ένα από τα απαραίτητα στοιχεία σε ένα σπίτι. Αρχικά προσδίδουν ένα ιδιαίτερο στυλ αλλά λειτουργούν και ως εμπόδιο προς τους γείτονες να έχουν πρόσβαση στην καθημερινότητά μας. Μην αφήνετε ποτέ ένα σπίτι χωρίς κουρτίνες, καθώς πάντα θα μοιάζει άδειο και δεν θα φαίνεται «ζεστό».

Διατίθενται σε ποικιλία στην αγορά και έχουν τη δική τους «φιλοσοφία»: Ως προς το σχέδιο που θα επιλέξουμε, ως προς το πως θα τις σουρώσουμε, αλλά και το πως θα τις κρεμάσουμε. Δείτε παρακάτω 4 tips για τη σωστή τοποθέτηση!

1) Μετρήστε σωστά!
Το πρώτο πράγμα που κάνουμε πριν κρεμάσουμε τις κουρτίνες είναι να μετρήσουμε τις διαστάσεις της πόρτας ή του παραθύρου. Σκεφθείτε πως χρειάζεστε σχεδόν 2,5 φορές περισσότερο το μήκος της κουρτίνας καθώς θα πρέπει να σουρωθεί σωστά.

2) Κρεμάστε ψηλά!
Οι κουρτίνες πρέπει να είναι κρεμασμένες από το πιο ψηλό σημείο του σπιτιού και όχι ακριβώς επάνω από το παράθυρο. Έτσι κάνετε το χώρο να δείχνει ακόμη πιο ψηλός.

3) Επιλέξτε σωστά!
Ένα σύνηθες λάθος είναι να αγοράζουμε κοντές κουρτίνες αναφέρουν οι διακοσμητές εσωτερικών χώρων. Οι κουρτίνες πρέπει να ακομπούν ελαφρά το έδαφος. Εάν θέλετε οι κουρτίνες σας να «σέρνονται», μην αφήσετε μεγάλο κομμάτι κουρτίνας να περισσεύει. Μπορείτε εάν θέλετε να δημιουργήσετε έναν όμορφο κόμπο στο τέλος της κουρτίνας. tip! προτιμήστε αυτή την εκδοχή μόνο εάν η κουρτίνα χρησιμοποιείται ως «ριντό». Πάνω δηλαδή από κάποια άλλη.

4) Σιδερώστε!
Οι τσαλακωμένες κουρτίνες κάνουν το χώρο να φαίνεται ακατάστατος. Μην τεμπελιάζετε και μην σκέφτεστε ότι θα «ξετσαλακωθούν» μόνες τους μετά από κάποιες ημέρες. Να τις καθαρίζετε με ατμό ή να τις βάζετε στο πλυντήριο (έως τους 40 βαθμούς), και να τις σιδερώνετε πάντα πρωτού τις κρεμάσετε!