Χρήσιμες Συμβουλές Χωρίς κατηγορία

9 τρικ για να φαίνεται ψηλότερο το ταβάνι του σπιτιού

Τα αστικά διαμερίσματα, έχουν συνήθως χαμηλά ταβάνια ειδικά αν είναι πρόσφατα σχεδιασμένα και κατασκευασμένα. Οι διακοσμητές εσωτερικών χώρων, έχουν τη δυνατότητα να τροποποιούν τα μεγέθη στους χώρους, ακόμη και αν πρόκειται για το ταβάνι, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ότι αυτό είναι δυο φορές ψηλότερο από την πραγματικότητα.

Μπορείτε να αλλάξετε την αισθητική του χώρου και να δώσετε ύψος στο σπίτι σας με απλά και έξυπνα τρικ:

Αλλάξτε τις κουρτίνες
Οι κουρτίνες πρέπει να κρεμιούνται όσο το δυνατόν ψηλότερα στο χώρο. Μην τις κρεμάτε στο σημείο ακριβώς που συναντούν το παράθυρο κάθε χώρου. Το τρικ αυτό κάνει το μάτι να πάει στο υψηλότερο σημείο του τοίχου και να κάνει το ταβάνι να φαίνεται ότι έχει μεγαλύτερο ύψος.

Χαμηλά έπιπλα
Τα χαμηλά έπιπλα είναι αυτά που χαρακτηρίζουν οι διακοσμητές ως low profile. Είναι δηλαδή τα χαμηλά σε μικρή απόσταση από το πάτωμα. Με ένα χαμηλό τραπεζάκι, η απόσταση ανάμεσα σε αυτά και στο ταβάνι, μεγαλώνει.

Βάψτε τον τοίχο
Ένα έξυπνο τρικ για να δώσετε ύψος σε ένα σημείο του σπιτιού είναι να βάψετε τον τοίχο με κάθετες ρίγες ή να βάλετε ταπετσαρία. Το μυστικό είναι να κινείται το μάτι προς τα επάνω. Μπορείτε να βάψετε πολύχρωμες τις ρίγες αυτές και να δώσετε ακόμη μεγαλύτερη αίσθηση χώρου.

Καθρέπτες
Οι καθρέπτες δίνουν την εντύπωση λόγω της αντανάκλασης του βάθους και του ύψους σε ένα χώρο κάνοντας τον να δείχνει πολύ μεγαλύτερος. Ιδιαίτερα αν κρεμάσετε τους καθρέπτες σε υψηλότερο σημείο ενός τοίχου, το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό.

Φωτιστικά
Αντί για φωτιστικό στο χώρο, ή για έναν επιβλητικό πολυέλαιο που δίνουν αίσθηση πολυτέλειας στο χώρο, τα σποτ οροφής δημιουργούν το εφέ ενός ψηλότερου ταβανιού. Επιλέξτε σποτ αντί για κλασικό φωτισμό και αμέσως θα έχετε αίσθηση υψηλότερου ταβανιού.

Δημιουργήστε αντιθέσεις
Οι διαφορετικές διαστάσεις είναι ένα κόλπο για να δώσετε ύψος στο χώρο. Αφού όπως αναφέρθηκε πιο πάνω οι καναπέδες και τα τραπεζάκια πρέπει να διατηρούν ένα χαμηλό προφίλ, μπορείτε να τοποθετήσετε στο χώρο σας στενόμακρες βιβλιοθήκες που σχεδόν αγγίζουν το ταβάνι.

Δώστε έμφαση στα φωτεινά χρώματα
Για να αποκτήσει ένα ταβάνι περισσότερο ύψος, θα πρέπει ο χώρος να μην είναι υπερβολικά διακοσμημένος αλλά και φορτωμένος με χρώματα. Για το λόγο αυτό οι διακοσμητές προτείνουν τις ανοιχτές και ουδέτερες αποχρώσεις, όπως το λευκό ή το μπεζ, χωρίς να σημαίνει ότι πρέπει να «ντύνουν» όλο το χώρο. Μπορείτε να «σπάσετε» τη μονοτονία με ένα touch άλλου χρώματος στα μαξιλάρια ή σε ένα φωτιστικό ή άλλο διακοσμητικό στοιχείο.

Αναβαθμίστε το τζάκι σας
Αν φτιάχνετε τώρα το σπίτι σας και θέλετε να υπάρχει και ένα τζάκι που θα σας ζεσταίνει το χειμώνα, εκμεταλλευτείτε το και για την όψη του χώρου συνολικά. Η κατασκευή του θα πρέπει να φτάνει ψηλά μέχρι το ταβάνι.

Συμμαζέψτε το χώρο
Ενας καθαρός, οργανωμένος χώρος μοιάζει πάντοτε πιο ευάερος, μεγάλος και άνετος. Χρησιμοποιείστε ψηλά ντουλάπια κουζίνας για να βοηθήσετε να πάρει ύψος το ταβάνι σας.