Χρήσιμες Συμβουλές

Καν’τε το σπίτι σας να μοιάζει σαν από περιοδικό!

Η ανανέωση του σπιτιού φαντάζει σε όλους μια δύσκολη και περίπλοκη υπόθεση, ειδικά αν θέλει να κάνει το σπίτι του να μοιάζει σαν από σελίδες περιοδικών. Η διακόσμηση των εσωτερικών χώρων χρειάζεται πράγματι, ένα έμπειρο μάτι που θα μπορέσει να κρίνει ανάλογα με τα χρώματα, τις διαστάσεις, το φωτισμό και τις καταλληλότερες επιλογές.

Η διασκόμηση δεν έχει άλλο παρά μερικούς βασικούς κανόνες. Όλα τα μυστικά όμως της διακόσμησης γίνονται εύκολα πράξη, αρκεί να αφήσετε τη φαντασία σας και τη διαίσθησή σας ελεύθερη.

Οι 3 βασικές γραμμές της διακόσμησης:

Διαφορετικές υφές
Ο συνδυασμός διαφορετικών υφών σε έναν χώρο μπορούν αμέσως να κάνουν τη διαφορά. Επιλέξτε διαφορετικά υφάσματα και μοτίβα για το χαλί, τα μαξιλάρια ή τις κουρτίνες σας αλλά θυμηθείτε να ταιριάξετε χρωματικά όλα αυτά μεταξύ τους για να μην έχετε ένα ασύμβατο μεταξύ τους αποτέλεσμα.

Επίπεδα στα χρώματα
Επιλέξτε ένα ανοιχτό, ένα σκούρο και ένα ενδιάμεσο χρώμα και παίξτε με χρωματικούς συνδυασμούς στις μαξιλαροθήκες ή τα μαξιλάρια του καναπέ. Με αυτόν τον τρόπο, δίνεται την αίσθηση βάθους στο χώρο. Τοποθετήστε τα μαξιλάρια από το μεγαλύτερο και πιο ογκώδες στο μικρότερο. Τον ίδιο κανόνα μπορείτε να τον εφαρμόζετε και στη διακόσμηση του χώρου.

Μεγάλα αντικείμενα
Ποντάρετε στα μεγάλα αντικείμενα και έργα τέχνης. Οι τεράστιοι καθρέφτες – ακόμα και οι δαπέδου – ξεγελούν το μάτι και δίνουν την αίσθηση του βάθους σε μικρούς, αλλά και στενούς χώρους. Τα έργα τέχνης με τη σειρά τους δημιουργούν «καλλιτεχνικές ανησυχίες», όμως θα πρέπει να συμφωνούν με την προσωπικότητα σας.