Χρήσιμες Συμβουλές

Το ιδανικό χρώμα, για κάθε χώρο του σπιτιού

Εάν δεν ασχολείστε με τη διακόσμηση, θα είναι σίγουρα δύσκολο να διαλέξετε το τέλειο χρώμα του σπιτιού σου. Οι περισσότεροι, επιλέγουν 1 χρώμα να βάψουν όλο το σπίτι τους. Οι διακοσμητές αναφέρουν πως αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος! Σε αυτό, έρχονται και συμφωνούν και οι ψυχολόγοι! Το κάθε δωμάτιο πρέπει να έχει διαφορετικό χρώμα, να ταιριάζει στον κάθε χώρο και να επηρεάζει θετικά τη διάθεσή μας!

Δείτε παρακάτω ποιο είναι σύμφωνα με τους ψυχολόγους το κατάλληλο χρώμα για κάθε χώρο:

Κρεβατοκάμαρα: Μπλε!
Το μπλε είναι το χρώμα που συνδέεται με την ηρεμία και την ξεκούραση, πιθανότατα γιατί δημιουργεί συνειρμούς με τον καθαρό ουρανό και το νερό. Μελέτες δείχνουν πως οι άνθρωποι κοιμούνται περισσότερο, όταν το δωμάτιο τους είναι μπλε. Για να έχεις το τέλειο αποτέλεσμα επέλεξε κάτι φωτεινό και όχι πολύ σκούρο.

Γραφείο: Πράσινο του φασκόμηλου!
Το πράσινο συνδέεται με την δημιουργική σκέψη και ενισχύει την ψυχική κατάσταση την ώρα της δουλειάς. Αυτό μπορεί να γίνεται γιατί θυμίζει τη φύση, η οποία μπορεί να καθαρίσει το μυαλό. Προσοχή όμως! Το φενγκ σούι αναφέρει πως το έντονο πράσινο είναι χρώμα που φέρνει την αρνητική ενέργεια στο χώρο…

Κουζίνα: Το κόκκινο της παπαρούνας ή το μπλε του κοβάλτιου
Στην κουζίνα τα πράγματα είναι… δύσκολα, μιας και θα πρέπει να σκεφτείτε το αποτέλεσμα που θέλετε. Για κάτι θερμό επιλέξτε μια απόχρωση του κόκκινου ή του πορτοκαλί, που διεγείρουν την όρεξη. Για κάτι πιο ουδέτερο, επιλέξτε το μπλε!

Μπάνιο: Ροζ!
Το ροζ δημιουργεί έναν ελκυστικό περιβάλλον και σε κάνει να νιώθεις πιο ζεστά, όταν βγαίνεις από το ντους. Δεν χρειάζεται να το κάνεις έντονο ροζ και να θυμίζει το σπίτι της Μπάρμπι με ένα blush pink να είναι ό,τι πρέπει για φρέσκο και μοντέρνο αποτέλεσμα.

Σαλόνι: Το χρώμα της άμμου
Αυτό το χρώμα πάει παντού και αποτελεί εξαιρετική επιλογή για το σαλόνι. Είναι χαλαρωτικό και συνάμα ζωντανό χωρίς υπερβολή.