Χρήσιμες Συμβουλές

4 βασικά λάθη που γίνονται κατά το σιδέρωμα

Την Κυριακή οι περισσότερες εργαζόμενες γυναίκες επιλέγουν να την αφιερώσουν στο σπίτι και την καθαριότητά του. Βάζουν πλυντήριο, συμμαζεύουν την ακαταστασία της εβδομάδας και τέλος σιδερώνουν ό,τι ασιδέρωτο υπάρχει. Η τελευταία αυτή δουλειά είναι και η πιο ανυπόφορη για τις περισσότερες. Για να γίνει λίγο πιο εύκολη και γρήγορη, εμείς βρήκαμε 4 βασικά λάθη που σχεδόν όλοι κάνουν στο σίδερο και πρέπει να αποφεύγονται!

1. Πολύ στεγνά ρούχα

Για να φύγει τελείως ένα επίμονο τσαλάκωμα πρέπει το ρούχο να υγραθεί ελαφρώς. Η λύση είναι στον ατμό που βγάζει το σίδερο. Βαλ’τε τη λειτουργία του ατμού στο δυνατό και δείτε αμέσως τη διαφορά στο κάθε ρούχο. Εάν διαθέτετε στεγνωτήριο ρούχων επιλέξτε πάντοτε το στέγνωμα για σιδέρωμα και όχι στέγνωμα για φύλαξη γιατί δύσκολα θα μπορέσετε να κάνετε λείο ένα ρούχο.

2. Τα καλά ρούχα στο τέλος…

Είναι μια από τις φράσεις που λένε οι περισσότερες γυναίκες όταν σιδερώνουν. Λάθος! Όλα τα καλά και τα ευαίσθητα ρούχα πρέπει να σιδερώνονται στην αρχή. Όταν τα υφάσματα χρειάζονται χαμηλότερη θερμοκρασία, πρέπει να σιδερώνονται στην αρχή που το σίδερο δεν έχει πιάσει δυνατή θερμοκρασία. Η συσκευή χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να κρυώσει μετά τη χρήση της απ’ ότι να ζεσταθεί!

3. Όχι αλλαγές στη θερμοκρασία

Όταν ένα ρούχο είναι φτιαγμένο από ένα συνδυασμό υλικών, τότε θα πρέπει να διαλέγετε τη θερμοκρασία που ενδείκνυται για τα ευαίσθητα υφάσματα, για να μην καταστρέψετε το ρούχο.

4. Δεν καθαρίζουμε το σίδερο

Το γεγονός ότι τα ρούχα είναι καθαρά δεν σημαίνει πως η πλάκα στο σίδερο δεν μαζεύει υπολείμματα που είναι πιθανό να βλάψουν κάποιο από αυτά. Καθαρίστε την με πάστα μαγειρικής σόδας όταν αυτό είναι εκτός λειτουργίας και κρύο.