Σαλόνι

Δώστε στο διάδρομο του σπιτιού τη δική του ταυτότητα!

Ο διάδρομος του σπιτιού είναι ένας από τους χώρους που δεν θα δώσουμε τη μέγιστη σημασία γιατί τον βλέπουμε ως ένα «μονοπάτι» που περνάμε από δωμάτιο σε δωμάτιο.

Είναι από τα σημεία όμως που αξίζει την προσοχή μας γιατί είναι ο κρίκος που συνδέει διαφορετικούς χώρους του σπιτιού. Συνήθως τον αφήνουμε παραμελημένο και αδιάφορο αν τον παρατηρήσει κάποιος διακοσμητικά και αισθητικά. Με λίγη φαντασία και μικρό κόστος μπορούμε να αναδημιουργήσουμε το διάδρομο και να του δώσουμε τη δική του ταυτότητα!

1. Χρώμα!

Ένας διάδρομος θα δείξει τελείως διαφορετικός εάν τον βάψετε με κάποιο έντονο χρώμα. Προτιμήστε ένα τελείως διαφορετικό χρώμα από αυτό που υπάρχει στους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού. Εάν οι χώροι σας τείνουν προς το λευκό – μπεζ, ακόμη και ένα έντονο κόκκινο θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά!

2. Διακόσμηση!

Ένα εντυπωσιακό φωτιστικό, κάδρα με ιδιαίτερες φωτογραφίες σας, ένα μεγάλο ρολόι, ή ένα ράφι που θα τοποθετήσετε τα αγαπημένα σας βιβλία είναι μερικές από τις ιδέες που μπορεί να σας βοηθήσουν για να αλλάξει δραστικά η όψη του διαδρόμου.

3. Λουλούδια!

Ένα μεγάλο βάζο με φρέσκα λουλούδια σε ένα μικρό και διακριτικό έπιπλο μπορεί να αλλάξει τελείως το χώρο. Εάν οι διαστάσεις δεν το επιτρέπουν επιλέξτε απλά μια γλάστρα με κάποιο πράσινο φυτό το οποίο δεν «φουντώνει» ώστε να σας κλείσει το χώρο με την πάροδο του χρόνου. Τα φυτά δίνουν αέρα ανανέωσης στο σπίτι και κάνουν το χώρο πιο ζεστό και φιλόξενο.