Χρήσιμες Συμβουλές

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε μόλις γυρίσετε από τις διακοπές σας

Έχετε κανονίσει να φύγετε διακοπές; Η νούμερο 1 συμβουλή που θα πρέπει να ακολουθήσετε για να γυρίσετε και να βρείτε ένα σπίτι όπως ακριβώς πρέπει είναι να το ξεσκονίσετε και να το σκουπίσετε λίγες ώρες πριν φύγετε!

Τακτοποιήστε όλο το σπίτι και σιγουρευτείτε πως δεν έχετε αφήσει φαγητά στο ψυγείο ή πράγματα τα οποία θα χαλάσουν στη διάρκεια που θα λείπετε.
Μόλις με το καλό γυρίσετε το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να ξεσκονίσετε!

Όταν σε έναν χώρο δεν υπάρχει κίνηση, η σκόνη κάθεται σιγά-σιγά πάνω σε κάθε επιφάνεια. Εφόσον στο σπίτι σας δεν υπάρχει κανείς, κατά τη διάρκεια των διακοπών, και εφόσον δεν έχετε ανοιχτά παράθυρα ή πόρτες για να μπαίνει αέρας, όλη η σκόνη κάθεται στις επιφάνειες του σπιτιού και αυτό είναι κάτι που πρέπει να προσέξετε.

Αφήστε τις βαλίτσες σας στο δωμάτιο και πριν ανοίξετε τα παράθυρα για να αερίσετε τον χώρο ξεκινήστε το ξεσκόνισμα. Απομακρύνετε αρχικά τη σκόνη από κάθε επιφάνεια και στη συνέχεια σκουπίστε καλά το πάτωμα για να φύγει η σκόνη. Ολοκληρώστε με σφουγγάρισμα και στη συνέχεια ανοίξτε τα παράθυρα για να αεριστεί καλά ο χώρος.

Αυτό που θα σας κάνει μεγάλη εντύπωση τις επόμενες μέρες είναι πως το σπίτι σας δεν θα χρειάζεται ξεσκόνισμα για αρκετό καιρό. Η σκόνη που αφαιρέσατε την πρώτη μέρα ύστερα από την επιστροφή σας από τις διακοπές, ήταν όλη αυτή η σκόνη που υπήρχε στον αέρα για πολύ καιρό και λόγω αδράνειας είχε πέσει πάνω στις επιφάνειες του σπιτιού. Θα κάνετε ακόμη πιο εύκολη τη διαδικασία εάν σκουπίσετε και σφουγγαρίσετε πριν καν φύγετε για διακοπές!