Χρήσιμες Συμβουλές

Χρησιμοποιήστε το αλάτι για 7 διαφορετικούς λόγους!

Το αλάτι μπορεί να μην είναι τόσο καλό για τη διατροφή μας, αλλά έχει πολλές άλλες ιδιότητες πέρα από τη χρήση του στο φαγητό! Δείτε παρακάτω μερικές χρήσεις του αλατιού που θα σας βοηθήσουν στη φροντίδα του σπιτιού!

Καθαρίστε τους βουλωμένους σωλήνες
Με αλάτι, μαγειρική σόδα και καυτό νερό θα καθαρίσετε τους βουλωμένους σωλήνες μια και καλή. Μακριά από τοξικά καθαριστικά που μπορεί ακόμα και με τη μυρωδιά να επιβαρύνουν την υγεία σας.

Καθαρίστε τη λεκάνη σας
Για το καλύτερο καθάρισμα της λεκάνης σας μπορείτε να κάνετε ένα μείγμα από μαγειρική σόδα, διφθοριούχο νάτριο και φυσικά αλάτι. Με το μείγμα αυτό μπορείτε να τρίψετε τη λεκάνη και να την κάνετε να αστράφτει.

Καθαρισμός φούρνου
Για να καθαρίσετε το εσωτερικό του φούρνο χωρίς τοξικά απορρυπαντικά πρέπει να δημιουργήσετε ένα μείγμα από μαγειρική σόδα, υγρό πιάτων και αλάτι! Με ένα καλό τρίψιμο ο φούρνο σας θα μοιάζει σα να τον αγοράσατε χτες.
το περιβάλλον.

Δώστε άρωμα στο πλυντήριο
Αν το άρωμα του μαλακτικού σας δε σας ικανοποιεί πλέον μπορείτε να προσθέσετε στο απορρυπαντικό σας αλάτι με το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο. Το αλάτι με το αιθέριο έλαιο θα υπερκαλύψουν τη μυρωδιά του απορρυπαντικού και το νέο άρωμα σίγουρα θα το λατρέψετε.

Φροντίστε τις ξύλινες επιφάνειες κοπής
Με αλάτι και λάδι καρύδας μπορείτε να τρίψετε και να συντηρήσετε τις ξύλινες επιφάνειές σας.

Αρωματικό ρούχων
Με τη βοήθεια του αλατιού και του αγαπημένου σας αιθέριου ελαίου μπορείτε να φτιάξετε το καλύτερο αρωματικό ρούχων. Σε ποσότητα αλατιού ρίξτε μερικές σταγόνες από το έλαιο, ανακατέψτε καλά και αφήστε το να δράσει για περίπου 24 ώρες. Αν το χωρίσετε σε ειδικά πουγκάκια θα μπορείτε να αρωματίσετε όλο και περισσότερες γωνιές στην ντουλάπα σας.

Καθαριστικό για τα πιάτα
Με το αλάτι, λίγο ξύδι και χυμό από ένα λεμόνι φτιάχνετε το καλύτερο καθαριστικό για τα πιάτα σας. Αρχικά χρησιμοποιείτε το μείγμα για να διώξετε τα υπολείμματα των τροφών και να δώσετε λάμψη στα σκεύη σας. Στη συνέχεια πλένετε με το γνωστό τρόπο.