Χρήσιμες Συμβουλές

Έχετε πρόβλημα με μυρμήγκια στο σπίτι; Έχουμε τη λύση!

Τα μυρμήγκια κάνουν βόλτες ανενόχλητα στην κουζίνα και στο μπάνιο; Έχετε ανακαλύψει σειρές από μυρμήγκια να προχωρούν το ένα πίσω από το άλλο στην κουζίνα;

Ένα μυρμήγκι ανιχνευτής βγαίνει από τη φωλιά προς αναζήτηση τροφής, αφήνοντας κάποιες ορμόνες που ονομάζονται φερομόνες. Αν βρει τροφή ακολουθεί την ίδια του την μυρωδιά αφήνοντας ακόμα μεγαλύτερη ποσότητα φερομονών ώστε να την ακολουθήσουν τα υπόλοιπα μυρμήγκια εργάτες που ενημερώθηκαν ότι κάποιος άφησε ψίχουλα ή ζάχαρη στο πάτωμα.

Αν βρουν φαγητό θα έρθουν και σε σένα, αν δεν βρουν θα πάνε σε κάποιο σπίτι που είναι ant friendly! Τοποθετήστε τα προϊόντα σε σκόνη ή κόκκους (αλεύρι, ζάχαρη κ.α.) σε αεροστεγή βάζα και καθαρίζετε πάντα το τραπέζι μετά το φαγητό.

Σημαντικό είναι επίσης να καθαρίζετε το εσωτερικό των ντουλαπιών που αποθηκεύετε το φαγητό κατά περιόδους και να μην αφήνετε την τροφή του κατοικίδιου ανοιχτή. Αν βγάζετε τα σκουπίδια έξω σε σταθερή βάση και ειδικά αυτά με υπολείμματα τροφής, δεν θα αντιμετωπίσετε πολλά προβλήματα.

Τώρα που τα μυρμήγκια δεν έχουν να περιμένουν τροφή, μπορείτε να εξαφανίσετε τις φερομόνες και να τα εμποδίσετε από το να ξαναέρθουν καθαρίζοντας και σφουγγαρίζοντας. Χρησιμοποιήστε ένα «πράσινο» μείγμα με νερό και ξύδι σε αναλογία 50-50.

Ακόμα λειτουργούν τα έλαια λεμονιού και μέντας μόνο με λίγες σταγόνες διαλυμένες σε νερό.Εάν βρείτε από που έρχονται τα μυρμήγκια μονώστε τις εισόδους τους. Το αλάτι, το πιπέρι, η κανέλα, η κιμωλία και το κάρυ τα ενοχλούν πάρα πολύ. Χρησιμοποιήστε μια μικρή ποσότητα στη διαδρομή που ακολουθούν και σε λίγες μέρες θα εξαφανιστούν.