Συμβουλές

Οι δουλειές του σπιτιού καταπολεμούν τα νεύρα!

Πολλοί άνθρωποι όταν έχουν νεύρα, βγαίνουν για τρέξιμο, άλλοι κάνουν γυμναστική και άλλοι βγαίνουν να διασκεδάσουν. Ο κάθε άνθρωπος ξεσπά με το δικό του τρόπο. Υπάρχουν όμως και άλλοι τρόποι να διώξετε τα νεύρα σας! Αυτός ο τρόπος έχει να κάνει με το σπίτι και τις δουλειές του!

Προσπαθήστε λιγάκι να ηρεμίσετε για να μην χαλάσετε κάποιο αντικείμενο και είστε έτοιμοι!

1.Ξεσκόνισμα!
Η βιβλιοθήκη είναι ένας χώρος που χρειάζεται λεπτομερές καθάρισμα! Πάρτε κάθε αντικείμενο που υπάρχει σε αυτήν και ξεσκονίστε το. Θα απορροφηθείτε τόσο πολύ από τη διαδικασία που μέχρι να τελειώσετε δεν θα θυμάστε καν για ποιο λόγο είχατε θυμώσει.

2. Καθάρισμα μπάνιου!
Πρόκειται για μια από τις χειρότερες δουλειές που χρειάζεται να αφιερώσετε σε αυτήν και χρόνο και ενέργεια. Τρίψτε τους αρμούς στο μπάνιο σας και θα διαπιστώσετε ότι πρόκειται για μια εξαντλητική δουλειά την οποία συνηθίζετε να αποφεύγετε όσο περισσότερο μπορείτε. Τη στιγμή, λοιπόν, που θα νιώσετε ότι ξεφεύγετε λόγω νεύρων, σκεφτείτε τους αρμούς σας που είναι εκεί και σας περιμένουν να τους αναλάβετε.

3. Τακτοποιήστε το δωμάτιο!
Μερικές φορές όταν έχετε νεύρα, χρειάζεστε κάτι να τα εκτονώσετε. Ασχοληθείτε με το στρώμα του κρεβατιού. Αναποδογυρίστε το και χτυπήστε το με ένα τιναχτήρι να το καθαρίσετε από τυχόν σκόνη! Μόλις τα καταφέρετε, στρώστε καθαρά σεντόνια και θα έχετε ένα καθαρό κρεβάτι!Τρίψτε τους τοίχους και τις πόρτες Περάστε από κάθε χώρο του σπιτιού σας και παρατηρήστε αν υπάρχουν σημεία στους τοίχους ή τις πόρτες που να είναι βρώμικα. Έπειτα γεμίστε μια λεκάνη με νερό και απορρυπαντικό πιάτων και ξεκινήστε το καθάρισμα. Θα αισθανθείτε πολύ καλύτερα τελειώνοντας.

4. Σκουπίστε και σφουγγαρίστε το σπίτι!
Μπορεί να μην είναι από τις αγαπημένες σας οικιακές δουλειές αλλά που και που πρέπει να γίνονται και αυτές. Την επόμενη φορά που θα νιώσετε το αίμα σας να ανεβαίνει στο κεφάλι από κάτι που κάποιος σας είπε ή από κάτι που μπορεί να συνέβει στη δουλειά, πάρτε τη σκούπα, βάλτε μουσική στα αφτιά σας και ξεκινήστε το σκούπισμα. Έπειτα, αφού σφουγγαρίσετε κιόλας, θα νιώσετε πολύ καλύτερα.